Landgoed de Ploeg: mooie camping bij Apeldoorn

Landgoed de Ploeg in Wenum-Wiesel net boven Apeldoor is een fraai landgoed dat grenst aan de Kroondomeinen en aan het park van het nabijgelegen Paleis Het Loo. In de zomer is het heerlijk kamperen op Landgoed de Ploeg. De mini-camping ligt beschut op het landgoed De Ploeg in en naast de boomgaard. Er is lekker veel ruimte voor kinderen om te spelen. Vanuit de mini-camping zijn er veel mogelijkheden om op de fiets of wandelend de groene omgeving te verkennen. Er zijn 8 ruime plekken voor tenten of kleine caravans (< 4,5 m) en kleine campers (< 5,5 meter, bijvoorbeeld een volkswagenbusje kan wél). Er is ook een trekkersveld, uitsluitend voor tenten. De prijzen zijn inclusief warm water, douche en wifi. Reserveren is niet verplicht maar wordt aanbevolen. nb: Honden zijn niet toegestaan op de camping.

Kom kamperen in de natuur van Gelderland

Landgoed de Ploeg ligt in tweelingdorp Wenum-Wiesel in de gemeente Apeldoorn (Gelderland). Wiesel grenst aan de Kroondomeinen en aan het park van het nabijgelegen Paleis Het Loo. Het landschap kenmerkt zich door glooiende weilanden, afgewisseld met heggen, bos, sprengen en beken. In 2001 is Wiesel aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Landgoed de Ploeg bestaat uit een herenhuis, gebouwd in 1911 met daarachter gelegen de stallen waarvan de oudste tussen 1911 en 1913 gebouwd werden. Alle hoofdgebouwen hebben in 1998 de status van gemeentemonument verkregen. Sinds 2007 is de Ploeg een landgoed met openbare wandelpaden. Op het landgoed heeft de familie de Bruijn sinds de jaren ´60 van de vorige eeuw hun bedrijf. Oorspronkelijk hadden ze een melkveehouderij. Inmiddels fokken ze biologisch vleesvee. Daarnaast bieden ze pensionplaatsen voor paarden en pony’s. Het landgoed huist verder een Groninger fokhengst. Sinds de zomer van 2015 is er een mini-camping met luxe voorzieningen in de gerenoveerde koestal.

Wat te doen in de omgeving van Landgoed de Ploeg?

In de omgeving van Landgoed de Ploeg zijn diverse recreatieplassen en ook de Apenheul, de Julianatoren en Paleis het Loo zijn vlak bij. Het landgoed ligt aan de Veluwetrail en het Klompenpad. De winkels zijn op 4 km afstand. Let wel: de Ploeg is nog steeds een werkend boerenbedrijf en geen kinderspeelplaats. Er staat schrikdraad langs de weiden en er rijden trekkers en machines. Ouders zijn te allen tijde verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen.

Overige information van deze accommodatie

Boek Landgoed de Ploeg direct bij de aanbieder of een van de onderstaande partners:

Bekijk de vorige prijskolom
Bekijk de volgende prijskolom
Laagseizoen Voorseizoen Hoogseizoen Verblijf
Kampeerplaats €20 €20 €21 per nacht
Landgoed de Ploeg
Nederland Gelderland Wenum-Wiesel

Greutelseweg 61 7345 CR Wenum-Wiesel

0031645772812
Duits, Engels, Frans, Nederlands
1 april t/m 15 oktober

Contactformulier

  • * is verplicht veld

Een beoordeling achterlaten

Hierbij verklaar ik dat mijn review gebaseerd is op mijn ervaring en mijn eigen mening weerspiegelt. Door het versturen van deze beoordeling verklaart u akkoord te gaan met onze spelregels.

Blurred map of Europe